Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Ο νεοφιλελευθερισμός στο στοχαστρο του Προεδρου της Δημοκρατιας

 Ο σημερινος πρόεδρος της Δημοκρατίας αρεσκεται εν αντιθεση με τους προκατόχους του να σχολιάζει τα επικαιρότητα και μάλιστα να το κάνει κατα τετοιο τρόπο που ειναι φανερό ποια θεση υποστηρίζει.
 Για δεύτερη λοιπόν φορά τους τελευταίους μήνες καταφέρθηκε κατα του νεοφιλελευθερισμού στα πλαισία της θεωρουμενης απο εκεινον επιθεσης που δεχονται οι θεσμοι της δημοκρατίας.
Και ενώ στηλίτευσε τις παρεμβάσεις της εκτελεστικής εξουσιας δεν παρέλειψε να επιτεθεί στον Μινωταυρο του φιλελευθερισμού.

Η τοποθετηση του γεννα πολλαπλά ερωτηματικα τα οποια χρήζουν (φιλελευθερων) απαντησεων.

Καλό θα ηταν καποιος να εξηγησει καποιος στον ΠτΔ οτι η διακριση των εξουσιων για την οποια τοσο κοπτεται ειναι πρωταρχικο και αναφαιρετο συστατικο των συγχρονων ,δυτικου τυπου,κοινοβουλευτικων δημοκρατιων οι οποιες ολες ανεξαιρετως βασιστηκαν στις ιδεες των φιλελευθερων διανοητων ξεκινωντας απο τον Μοντεσκιε και τον Λοκ και συνεχιζοντας με τους Τοκβιλ και Μιλλς αλλα και τοσους αλλους.

Δευτερον ο νεοφιλελευθερισμος ειναι κατι που στην ελλαδα δεν εχει ερθει ακομα και πολυ δυσκολα θα μας ακουμπησει εαν δεν χρεωκοπησει το δημοσιο.Επιπλεον θα μπορουσε καποιος να του πει οτι ο νεοφιλελευθερισμος τα τελευταια 20 χρονια εχει βγαλει απο την ακραια φτωχεια μεγαλα κομματια του παγκοσμιου πληθυσμου ,ιδιαιτερα στην ασια.Φυσικα αυτο ειχε ως συνεπεια την μειωση των εισοδηματων των ευρωπαιων αλλα σε παγοσμιο επιπεδο μαλλον ωφελησε τον ανθρωπο παρα τον εβλαψε.

Αλλα ειναι ο νεοφιλελευθερισμος απειλη για το κοιονωνικο κρατος οπως μας εξαγγελει απο καθεδρας ο παντοτε σοβαρος προεδρος?
Γιατι επειδη αρνειται το συμπαν να χρηματοδοτει το ηδη νεκρο ασφαλιστικο μας συστημα ?
Ασφαλιστικο που ο προεδρος βοηθησε να βυθιστει καθως εδω και 30 χρονια οι κυβερνωντες δεν εθεταν οικονομικα κριτηρια για την λειτουργια του παρα μονο κοινωνικα (ψηφοθηρικα) και πολιτικα.

Υπαρχει κοινωνικο κρατος οταν ο σημερινος εργαζομενος φορολογειται ληστρικα απο το κρατος για να παιρνει παχυλες συνταξεις ο συνταξιοδοτηθεις ετων 39 απο τις ΔΕΚΟ και το ευρυτερο Δημοσιο.
Αλλος πληρωνει και αλλος τρωει και πινει.
Αυτο δεν ειναι κοινωνικο κρατος αλλα διαπαλη των γενεων.

Απο την αλλη μερια ειναι φυσικο να φανταζεται ο κυριος Προεδρος φανταστικα τερατα.Ειναι παντοτε απαραιτητα σε ενα καλο παραμυθι γιατι ειναι παντοτε το συλλεκτικο σημειο του κακου που η υπαρξη του εξαγνιζει τους ηρωες .

Με την διαφορα ομως εμεις που ακουμε το παραμυθι θυμομαστε τις αθροες προσληψεις του ΠτΔ που καταδικασαν την γενια μας και την επομενη σε ανεχεια και ανεργια.

Ενας κρατιστης λοιπον καταδικαζει και ξιφουλκει κατα της ελευθερης οικονομιας γιατι δεν του δανειζει αλλα λεφτα να παιζει τον ηρωα του παραμυθιου.

Κυριε προεδρε εαν ειχατε,οπως επρεπε,κυβερνησει χρηστα συνετα και μετρημενα δεν θα χρειαζοταν να εξαρτωμαστεαπο το πορτοφολι των κακων αγορων και των διαβολεμενων νεοφιλελευθερων.

Αληθεια κυριε προεδρε γιατι οι φιλελευθερες οικονομιες εχουν ολα τα λεφτα και οι κρατικιστικες ολα τα χρεη?

Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

Greece - Death by stagnation

We are dying in this country and we have not yet realized it.
The greatest irony is that while we are rotting economically and socially we are brazen enough to preach others about their shortcomings (mainly the european union  or the imf or the northern people of europe).

We are dying because we are oblivious to the world and how it works.

We are dying because we absolutely refuse to encompass the liberal reforms that bring wealth and affluence.

Free market economy,hard work ,strong individual effort and a small flexible state that will not interfere but in the most grave of issues.

We like what capitalism and free market economy have to offer but

a.we dont want to mutter these words after 30 years of socialist thought supremacy

b.let alone adopt these policies

We are dying because we are stagnating.
Everyone else is running globally and we stubbornly stay in our tracks.

We are dying or rather we are dead but have not realized it yet